Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ - Δεν εντοπίστηκε μαζικός τάφος στο Νότιο Σουδάν

tags :
ΟΗΕ - Δεν εντοπίστηκε μαζικός τάφος στο Νότιο Σουδάν
Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ ηγετών της Αν. Αφρικής προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τον τερματισμό του πολέμου στο Νότιο Σουδάν

Διαψεύδει η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Νότιο Σουδάν (UNMISS) ότι εντοπίστηκε μαζικός τάφος στην πόλη Μπέντιου, την πρωτεύουσα της πολιτείας Γιούνιτι.
«Οι τελευταίες αναφορές καταδεικνύουν ότι υπήρξε διόγκωση μιας σύγκρουσης που είχε περίπου 15 νεκρούς, ενώ οι λεπτομέρειες απομένει να επιβεβαιωθούν. Η UNMISS δεν είναι επομένως σε θέση να επαληθεύσει την ύπαρξη τέτοιου μαζικού τάφου στην πολιτεία Γιούνιτι μέχρι στιγμής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της UNMISS.
Σημειώνεται ότι χθες η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, δήλωσε ότι στελέχη της Αρμοστείας ανακάλυψαν μαζικό τάφο στην πόλη Μπέντιου, ενώ έλαβαν πληροφορίες και για τουλάχιστον επιπλέον δύο μαζικούς τάφους στην Τζούμπα, την πρωτεύουσα.
Η UNMISS ανέφερε ότι ερευνά κάθε πληροφορία περί διάπραξης ακροτήτων.
Ας σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, ηγέτες κρατών της Ανατολικής Αφρικής θα έχουν συνομιλίες στο πλαίσιο προσπαθειών να λάβει τέλος ο πόλεμος στο Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών της Κένυας.
Χθες, άλλωστε, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση για την αποστολή επιπλέον 5.500 κυανόκρανων προκειμένου να ενισχυθεί η UNMISS, η οποία διαθέτει σήμερα περί τις 7.000 στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης