Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία πτώση του πετρελαίου μετά την είδηση για πιθανό σχέδιο ειρήνης στη Λιβύη

Ραγδαία πτώση του πετρελαίου μετά την είδηση για πιθανό σχέδιο ειρήνης στη Λιβύη
Ραγδαία η πτώση του πετρελαίου κατά τη διάρκεια των εμπορικών συναλλαγών στις ασιατικές αγορές, με το ξέσπασμα της είδησης ότι σχεδιάζεται πλάνο για να τελειώσει η πολιτική κρίση και οι αναταραχές στη Λιβύη.
Μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου στα 102,5 δολάρια νωρίτερα στις ασιατικές αγορές, το πετρέλαιο για την παράδοση του Απριλίου, έπεσε στα 100,99 δολάρια στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η κάμψη αυτή συνέβη μετά την είδηση του πρακτορείου Reuters ότι ο  Γενικός Γραμματέας της Σαουδικής Αραβίας, Amr Moussa είχε επιβεβαιώσει πως ο Moammar Gadhafi έχει συμφωνήσει με ένα σχέδιο που προτάθηκε από τον Hugo Chavez, Πρόεδρο της Βενεζουέλας, για να επιδιωχθούν διαπραγματεύσεις με τις επαναστατικές δυνάμεις.
Το πετρέλαιο έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση στις τιμές του, εξαιτίας των αναταραχών που επικρατούν στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική. «Το καθεστώς Gadhafi έχει ωθήσει τόσο ψηλά τις αγορές με τρόπυς που δεν έχουν καταφέρει η Αίγυπτος και η Τυνησία. Με τις λιβυκές εξαγωγές πετρελαίου να ελαττώνονται σημαντικά εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών, οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση», δήλωσε αναλυτής της MF Global, πριν από την προαναφερόμενη είδηση περί για το σχέδιο ειρήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης