Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροί επιτέλους οι μισθοί στην Ιαπωνία

Σταθεροί επιτέλους οι μισθοί στην Ιαπωνία
Ο συνδυασμός αυξημένων εταιρικών κερδών και «σφιχτότερης» αγοράς εργασίας ενθαρρύνει τις εταιρείες να αυξήσουν τις αμοιβές, επισημαίνουν οι Financial Times
Έπειτα από έναν «μαρτυρικό» τελευταίο ενάμιση χρόνο με συνεχείς μειώσεις στις εισφορές των Ιαπώνων εργαζομένων, η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται.
Εδώ και έναν χρόνο ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, δίνει μεγάλη βαρύτητα στους μισθούς και τονίζει πόσο σημαντικό είναι να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ώστε να υπάρχει κατανάλωση και επενδύσεις.
Μπορεί οι μισθοί να μην αυξήθηκαν, αλλά τον Νοέμβριο που μας πέρασε παρουσίασαν το ίδιο ακριβώς επίπεδο με αυτό του προηγούμενου χρόνου, χωρίς περαιτέρω περικοπές, σημάδι ότι ο ιδιωτικός τομέας δίνει μεγαλύτερη βάση στα λεγόμενα και τις προτροπές του πρωθυπουργού.
Τα στοιχεία, σύμφωνα με τους Financial Times, δείχνουν ότι ο συνδυασμός αυξημένων εταιρικών κερδών και «σφιχτότερης» αγοράς εργασίας (η ανεργία παραμένει στο 4%), ενθαρρύνει τις εταιρείες να αυξήσουν τις αμοιβές, δηλώνει ο M. Adachi, επικεφαλής οικονομολόγος της J.P. Morgan στο Τόκιο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης