Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο ποσοστό από το 2006 ο δείκτης PMI της Ευρωζώνης

Στο υψηλότερο ποσοστό από το 2006 ο δείκτης PMI της Ευρωζώνης
(upd)Αυξήθηκαν οι δραστηριότητες και οι πληθωριστικές πιέσεις με ταχύτατο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μarkit για τον δείκτη PMI κλάδου υπηρεσιών.
Τα τελικά στοιχεία για τον μήνα Φεβρουάριο δείχνουν ότι ο δείκτης ΡΜΙ κλάδου υπηρεσιών έφτασε στο 56,8 που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 2006 και είναι υψηλότερο από το 55,9 που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο. Τα αποτελέσματα Φεβρουαρίου για τον δείκτη PMI είναι κατώτερα, ωστόσο, από τις εκτιμήσεις για 57,2. Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ έφτασε τον Φεβρουάριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2006, στο 58,2 από 57 τον μήνα Ιανουάριο.
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης έφτασε στο 2% κατά το δ΄τρίμηνο, ενώ σε επίπεδο τριμήνου το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3%, εντός των εκτιμήσεων. Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, τον μήνα Ιανουάριο.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η οικονομία αυξάνεται σε ένα τριμηνιαίο ποσοστό του 0,8% για το α’ τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας μία άνοδο από την επιβράδυνση στα στοιχεία του ΑΕΠ κατά το δεύτερο μισό του 2010», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

www.bankningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης