Τελευταία Νέα
Διεθνή

Atkinson (ΔΝΤ): Η πτώχευση δεν είναι μέσα στις επιλογές της Ελλάδας - Tέλη Μαρτίου η λύση για την κρίση

tags :
Atkinson (ΔΝΤ): Η πτώχευση δεν είναι μέσα στις επιλογές της Ελλάδας - Tέλη Μαρτίου η λύση για την κρίση
(upd) Τέλη Μαρτίου θα δώσει η ΕΕ λύσει στο πρόβλημα της κρίσης χρέους, το οποίο είναι αρκετά περίπλοκο, σύμφωνα με το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Caroline Atkinson.
Μαζί της συμφώνησε ο Herman Van Rompuy, επικεφαλής της ΕΕ, δηλώνοντας ότι «λύση για την κρίση χρέους θα δοθεί στις 24-25 Μαρτίου».
Όσον αφορά στη Ελλάδα, η Atkinson σχολίασε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η πτώχευση δεν αποτελεί επιλογή», υπογραμμίζοντας ότι «το ΔΝΤ διατηρεί πολύ στενή και ισχυρή σχέση με την κυβέρνηση της Ελλάδας και σέβεται τις πολιτικές που ακολουθεί όπως και τον καθορισμό αυτού που θεωρεί ως τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση της κρίσης».
«Για το θέμα της Ιρλανδίας επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη και στον δημοσιονομικό τομέα», πρόσθεσε η Atkinson, τονίζοντας ότι «δεν γίνονται συζητήσεις με την Πορτογαλία για έκτακτα μέτρα».
«Μια εκτεταμένη άνοδος του πετρελαίου είναι πιθανό να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό και να βλάψει την παγκόσμια ανάπτυξη», συμπλήρωσε, αλλάζοντας θέμα η Atkinson, ενώ για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχολίασε πως «ο πληθωρισμός δεν θα πρέπει να απασχολεί τις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης