Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μείωση της ανεργίας και η ώθηση της Ε.Ε. στους στόχους του F. Hollande (γάλλος πρόεδρος) για το 2014

Η μείωση της ανεργίας και η ώθηση της Ε.Ε. στους στόχους του F. Hollande (γάλλος πρόεδρος) για το 2014
Η Γαλλία του αύριο δεν θα οικοδομηθεί εάν γκρεμιστεί η Ευρώπη, δήλωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο γάλλος πρόεδρος
Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη μείωση της ανεργίας ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος F. Hollande στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
Μάλιστα, πρότεινε τη θέσπιση ενός «συμφώνου ευθύνης» των εταιρειών με μείωση του κόστους εργασίας των υπαλλήλων τους σε αντάλλαγμα για την ενίσχυση των προσλήψεων, ως μέρος μιας σειράς μέτρων για τη μείωση της ανεργίας, την οποία είχε δεσμευτεί να μειώσει στο τέλος του 2013.
Ο γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «η Γαλλία του αύριο δεν θα οικοδομηθεί εάν γκρεμιστεί η Ευρώπη» και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες από κοινού με τη Γερμανία «για να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στην Ένωσή μας».
Μάλιστα, απευθυνόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στους ευρωσκεπτικιστές, τόνισε ότι δεν θα αφήσει χωρίς απάντηση «αυτούς που αρνούνται το μέλλον της Ευρώπης, αυτούς που θέλουν να επιστρέψουμε στα παλιά σύνορα, αυτούς που θέλουν να βγούμε από το ευρώ».
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν «μια ευκαιρία για την ανάδειξη μιας πολιτικής πλειοψηφίας» που θα έχει ως στόχο της την αλληλεγγύη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι «τη λιτότητα και τον εθνικό εγωισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης