Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι ένοπλες συγκρούσεις στο Ιράκ

tags :
Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι ένοπλες συγκρούσεις στο Ιράκ
Πυρπολήθηκαν σήμερα τέσσερα αστυνομικά τμήματα στην πόλη Ράμαντι
Συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα σήμερα οι ένοπλες συγκρούσεις με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ράμαντι, στο Ιράκ.
Ένοπλοι πυρπόλησαν τέσσερα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, ενώ έβαλαν φωτιά και σε δύο οχήματα του στρατού.
Σημειώνεται ότι οι συγκρούσεις στην πόλη Ράμαντι ξέσπασαν τη Δευτέρα, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν έναν καταυλισμό που είχαν στήσει εκεί σουνίτες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για την ακολουθούμενη πολιτική του σιίτη πρωθυπουργού της χώρας, Nuri al Maliki. Οι σουνίτες τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να τους περιθωριοποιήσει.
Χθες, σημειωτέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα αποσυρθεί από τις πόλεις της επαρχίας Αλ Άνμπαρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Ράμαντι, μια κίνηση για την αποκλιμάκωση της έντασης. Αυτό άλλωστε περιλαμβανόταν στα αιτήματα 44 βουλευτών οι οποίοι υπέβαλαν την παραίτησή τους τη Δευτέρα με αφορμή τη διάλυση του καταυλισμού, τον οποίο ο Nuri al Maliki είχε χαρακτηρίσει «γενικό επιτελείο της Αλ Κάιντα».
Επίσης, ως δεύτερη κίνηση καλής θελήσεως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παράσχει βοήθεια στους κατοίκους της επαρχίας, κυρίως σε τρόφιμα, καύσιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης