Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street – Άνοδος +0,17% για τον Dow

tags :
Μεικτά πρόσημα στην Wall Street – Άνοδος +0,17% για τον Dow
Σε ρυθμούς Draghi η Wall
Θετικά αντέδρασαν οι αμερικανικοί δείκτες στην ομιλία του Ben Bernanke, καθώς κατέγραψαν στην πλειονότητά τους, ήπια κέρδη.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε στο +0,17% και τις 16.470 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε στο -0,27% και τις 4.132 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο στο -0,03% και τις 1.831 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -0,351% και τα 5,65 δολάρια.
Νωρίτερα, ένα μίνι απολογισμό της 8ετούς θητείας στο τιμόνι της Fed πραγματοποίησε ο Ben Bernanke, λίγες μέρες πριν παραδώσει τα ηνία στην Janet Yellen.
«Δίχως τα μηδενικά επιτόκια δανεισμού και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, η αμερικανική οικονομία θα επέστρεφε στην ύφεση» υπογράμμισε ο Ben Bernanke.
Aν και παραδέχθηκε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κινήθηκε με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, ο Αμερικανός τραπεζίτης διέτεινε πως η ανάπτυξη δίχως την στήριξη της Fed, θα ήταν ακόμα πιο αδύναμη.
Σε γενικές γραμμές, η «χαλαρή» νομισματική πολιτική αποτέλεσε σημαντικό στήριγμα για την οικονομία, συνόψισε, καθώς επέφερε μεγαλύτερη ισορροπία στην αγορά ακινήτων και μικρότερη δημοσιονομική προσαρμογή.
Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, υποστήριξε πως η μείωση κατά 10 δισ. δεν σηματοδοτεί την άρση της δέσμευσης για διευκολυντική πολιτική.
«Η νομισματική πολιτική υλοποιείται και μέσω νέων εργαλείων» υπογράμμισε καταλήγοντας.  
Παράλληλα, την περαιτέρω επιβράδυνση του ρυθμού αγοράς ομολόγων της  Fed αναμένει το μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, Jeffrey Lacker.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός τραπεζίτης προσβλέπει στην περαιτέρω μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
«Η Fed βλέπει μία σαφή βελτίωση στην αγορά εργασίας» διαμηνύει ο J. Lacker.
Παράλληλα, δηλώνει επιφυλακτικός ως προς την επέκταση των δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης