Τελευταία Νέα
Διεθνή

R.T. Erdogan (τούρκος πρωθυπουργός) - Πρέπει να αποχωρήσει από τη διακυβέρνηση της Συρίας ο Bashar al Assad

R.T. Erdogan (τούρκος πρωθυπουργός) - Πρέπει να αποχωρήσει από τη διακυβέρνηση της Συρίας ο Bashar al Assad
«Εκατόν τριάντα χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Αυτός που επέτρεψε να συμβεί αυτό δεν μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της χώρας», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός
Στην αναγκαιότητα να αποχωρήσει από τη διακυβέρνηση της Συρίας ο Bashar al Assad αναφέρθηκε ο τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan από το Τόκιο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του.
«Στη "Γενεύη 2" οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα αναγκαία μέτρα θα εφαρμοσθούν ώστε να ανοίξουμε μια επoχή χωρίς τον Bashar al Assad. Εκατόν τριάντα χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Αυτός που επέτρεψε να συμβεί αυτό δεν μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της χώρας, δεν μπορεί αυτό να γίνει αποδεκτό», επισήμανε ο τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από την ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei.
Σημειώνεται ότι η διάσκεψη «Γενεύη 2» θα αρχίσει στις 22 Ιανουαρίου στο Μοντρέ την Ελβετίας, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki Moon και παρουσία εκπροσώπων 26 χωρών.
Ο τούρκος πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας του και το σκάνδαλο που συγκλονίζει την κυβέρνησή του. Πάντως, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Ιαπωνία, ανακοίνωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επανεκδικαστούν οι υποθέσεις καταδικασμένων στρατιωτικών για συμμετοχή σε συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης της οποίας ηγείται.
Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του R.T. Erdogan είναι η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης