Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θετικό έδαφος η Wall - «Φρένο» στο 3ήμερο αρνητικό σερί για τον S&P 500

tags :
Σε θετικό έδαφος η Wall - «Φρένο» στο 3ήμερο αρνητικό σερί για τον S&P 500
Θετικά πρόσημα για τους αμερικανικούς δείκτες
Σε θετικό έδαφος κινήθηκε σήμερα, Τρίτη, η Wall Street, με τον S&P 500 να ανακάμπτει από το τριήμερο αρνητικό σερί.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε στο +0,65% και τις 16.531 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο +0,96% και τις 4.153 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει άνοδο στο +0,61% και τις 1.837 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ υποχωρεί στο -1,78% και τα 5,53 δολάρια.
Νωρίτερα, αποφασισμένη εμφανίζεται η διοίκηση της Federal Reserve να προχωρήσει στην μείωση της αγοράς ομολόγων το τρέχον έτος, υπό την προϋπόθεση να επιβεβαιωθούν  οι εκτιμήσεις για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με τον John Williams, πρόεδρο της Fed του Σαν Φρανσίσκο.
Ο τερματισμός της αγοράς ομολόγων «θα είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την επιστροφή της νομισματικής πολιτικής σε μια πιο φυσιολογική ρύθμιση», πρόσθεσε ο Williams.
Mάλιστα ο κ. Williams προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία γι’ αυτές τις εξελίξεις, καθώς θα εξαρτηθούν από τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες.
Ο πρόεδρος της Fed κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη ορμή» στην οικονομία και εκτίμησε ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3% το 2014 και το 2015 .
 «Εμείς ακόμα δεν είμαστε , εκεί όπου θα έπρεπε, αλλά έχουμε μπει στο δρόμο της ανάκαμψης  και βλέπω τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα το επόμενο έτος ", κατέληξε ο κ. Williams.
Παράλληλα, στα 34,25 δισ. δολ. υποχώρησε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το Νοέμβριο, καταγράφοντας συρρίκνωση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για πτώση στα 40 δις. δολ. έναντι 40,6 δισ.
Τα στοιχεία Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν στα 39,33 δισ. δολ.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9%, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης