Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs διεισδύει και στην Bank of England

Η Goldman Sachs διεισδύει και στην Bank of England
Και πάλι βρίσκονται το προσκήνιο τα στελέχη της Goldman Sachs και οι τρόποι που διεισδύουν στις ανώτατες βαθμίδες των κυβερνητικών οργανισμών, με την Bank of England, αυτή τη φορά να εξετάζει την αντικατάσταση του μέλους του ΔΣ της, Andrew Sentence, με το πρώην στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Ben Broadbent.
Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όσο και τα βρετανικά, καθώς λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έρευνα που διεξήγαγε η αμερικανική κυβέρνηση για ενδεχόμενη απάτη της Goldman Sachs εις βάρος των ίδιων της των πελατών, η ΒοΕ αναζητά μέσα στους διαδρόμους της τράπεζας στελέχη για το ανώτατο όργανο της. Η θητεία του Andrew Sentance λήγει στο τέλος Μαΐου, και ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι ο Broadbent ο οποίος εργάζεται για την GS από το 2000.
Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν απευθύνει κατηγορίες για εσωτερική πληροφόρηση εναντίον ενός πρώην διευθυντή της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει επισημάνει ότι το 2008 ο Ραζάτ Γκουπτά πληροφόρησε τον ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου Galleon Ράι Ραζαρατνάμ για μια γιγαντιαία επένδυση 5 δισ. δολαρίων που έκανε στην Goldman Sachs η εταιρεία επενδύσεων του Γουόρεν Μπάφετ Berkshire Hathaway.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης