Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στην Wall – Πτώση -0,11% για τον Dow

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στην Wall – Πτώση -0,11% για τον Dow
Nέα άνοδος για το ADR της ΕΤΕ
Mε μεικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι αμερικανικοί δείκτες, ενόψει των αυριανών στοιχείων για την αμερικανική ανεργία.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow υποχώρησε στο -0,11% και τις 16.445 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο -0,23% και τις 4.156 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο στο +0,03% και τις 1.838 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ ενισχύθηκε στο +1,73% και τα 5,87 δολάρια.
Νωρίτερα, «ήπιο βήμα» χαρακτήρισε η Esther George, πρόεδρος της Kansas City Federal Reserve, την απόφαση επιβράδυνσης κατά 10 δισ. του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed.
«Αν και απαραίτητο, η μείωση του Δεκεμβρίου συνιστά ένα ήπιο βήμα» διαμήνυσε η Αμερικανίδα τραπεζίτης.
Σημειώνεται πως η Esther George διατείνεται υπέρ του tapering από την αρχή του 2013.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ μίας πιο γενναίας μείωσης του προγράμματος τους προσεχείς μήνες, αν και όπως παραδέχθηκε, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Παράλληλα, την ελπίδα ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα φτάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει το 3% το 2014, εξέφρασε η Janet Yellen, η οποία θα αναλάβει τη διοίκηση της Federal Reserve στις 31 Ιανουαρίου.
Επίσης, σύμφωνα με το περιοδικό Time, εκτιμά ότι ο χαμηλός πληθωρισμός θα κινηθεί ανοδικά προς τον στόχο που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια των τριών τριμήνων του 2013, η ανάπτυξη του ΑΕΠ στις ΗΠΑ ανήλθε στο 2,6%, ενώ φαίνεται πως ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μισό του 2013.
Τέλος, κατά 15 χιλ. υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, στις 330 χιλ. αιτήσεις.
Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη πτώση, στις 335 χιλ. αιτήσεις.
Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 345 χιλ. αιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης