Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αυξημένες δαπάνες της UBS στην Ασία θα συρρικνώσουν τα κέρδη τα επόμενα 2 έτη

Οι αυξημένες δαπάνες της UBS στην Ασία θα συρρικνώσουν τα κέρδη τα επόμενα 2 έτη
Τα περιθώρια κέρδους της ελβετικής τράπεζας UBS στις ασιατικές αγορές μπορεί να συρρικνωθούν κατά τα επόμενα δύο έτη, καθώς ο μεγάλος ανταγωνισμός στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως αυξάνει τις δαπάνες της τράπεζας.
Ειδικότερα, οι δαπάνες του προσωπικού αυξάνονται γρηγορότερα στην Ασία απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, δήλωσε ο Alex Wilmot-Sitwell, επικεφαλής της UBS στην Ασία. Η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία είναι μεταξύ των «καυτών αγορών» όπου οι δαπάνες των υπαλλήλων σκαρφαλώνουν σε μεγάλα ποσά.
«Είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο συμπίεσης των margins, εκτός αν τα εισοδήματα μιας τράπεζας τρέχουν σε σημαντικά πιο υψηλά επίπεδα από τις δαπάνες», είπε ο κ. Wilmot-Sitwell. Και πρόσθεσε ότι, «εάν η ιστορία μας έχει διδάξει κάτι, τότε σίγουρα αυτό θα συνεχιστεί για ένα ή και δύο έτη.
Οι τράπεζες θυσιάζουν την αποδοτικότητά τους για ένα μερίδιο στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, τόσο για τον προσωπικό τους πλούτο όσο και για τις εταιρικές γνωμοδοτικές υπηρεσίες τους, δεδομένου ότι η ανάπτυξη της περιοχής ξεπερνά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Είναι δύσκολο, όμως, η τράπεζα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Oswald Gruebel, Διευθύνοντος Συμβούλου της UBS, για «σημαντικά» καλύτερες τραπεζικές αποδοχές επένδυσης το 2011.
Σημειώνεται ότι, η ελβετική τράπεζα είχε 7.263 ανθρώπους εργατικό δυναμικό στην Ασία το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης