Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Άγκυρα μεταβαίνει ο τουρκοκύπριος ηγέτης D. Eroglu για συνομιλίες για το Κυπριακό

Στην Άγκυρα μεταβαίνει ο τουρκοκύπριος ηγέτης D. Eroglu για συνομιλίες για το Κυπριακό
Είναι λάθος χωρίς να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να προσπαθεί  η ελληνοκυπριακή πλευρά να μας επιβάλει γραπτό κείμενο σύμφωνα με τα συμφέροντά της, τονίζει
Στην Άγκυρα θα μεταβεί την Πέμπτη ο τουρκοκύπριος ηγέτης, D. Eroglu, έπειτα από πρόσκληση του τούρκου πρωθυπουργού, Α. Gul, για συνομιλίες σχετικά με το Κυπριακό.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων του κ. Eroglu θα βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος από τις δύο πλευρές προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες.
Αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν ο τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε ότι είναι πολύ κοντά σε λύση όσον αφορά τα ζητήματα που έχουν απομείνει για να επιλυθούν, ενώ όσον αφορά την ελληνοκυπριακή πλευρά επισήμανε ότι «είναι λάθος χωρίς να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να προσπαθεί να μας επιβάλει γραπτό κείμενο σύμφωνα με τα συμφέροντά της».
Παράλληλα, κάλεσε τον κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από το σημείο όπου έμειναν, όπως άλλωστε έχει αναλάβει τη δέσμευση να κάνει και ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης