Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μικρό καλάθι» κρατούν για τη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου οι αγορές

tags :
«Μικρό καλάθι» κρατούν για τη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου οι αγορές
Οι περιορισμένες προσδοκίες των επενδυτών για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου εξηγούν τη διατήρηση της ισοτιμίας του ευρώ στο επίπεδο των 1,39 δολαρίων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Οι χαμηλές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εξηγούν επίσης την άνοδο των spreads των ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης στη δευτερογενή αγορά, μαζί με τις υποβαθμίσεις και απειλές υποβαθμίσεων από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
To πρακτορείο αναφέρει ότι το βασικό θέμα που θα συζητήσουν την Παρασκευή οι 17 ηγέτες της Ευρωζώνης είναι το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, με το οποίο επιδιώκεται η μεγαλύτερη εναρμόνιση των οικονομικών πολιτικών των χωρών-μελών. Μετά τη χαλάρωση των αρχικών προτάσεων του γαλλογερμανικού άξονα, το σύμφωνο φαίνεται ότι θα εγκριθεί από τις υπόλοιπες χώρες.
Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι αναλυτές θεωρούν το σύμφωνο ως ένα παράπλευρο θέμα που δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει τα θεμελιώδη προβλήματα που βρίσκονται στη βάση της τρέχουσας κρίσης. Για τα προβλήματα αυτά, η επικείμενη Σύνοδος είναι πιθανό μόνο να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ που θα γίνει στις 24-25 Μαρτίου, όπου ελπίζουν ότι θα συμφωνήσουν σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης