Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Κατεβάζουν ταχύτητες" οι οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας

Μείωση των ρυθμών ανάπτυξης στη Γερμανία προβλέπει για το 2011 η Bundesbank, στο 2,5%, ύστερα από ανάπτυξη 3,6% το 2010. Η αυξημένη εγχώρια ζήτηση οδήγησε σε μεγαλύτερη του εκτιμώμενου άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιανουάριο (+2,9% σε μηνιαία βάση από πρόβλεψη για άνοδο 2,4%).
''Αναμένουμε ανάπτυξη της τάξεως του 2,5% αυτό το έτος, δήλωσε ο αποχωρών Πρόεδρος της Bundesbank Αξελ Βέμπερ, κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της τράπεζας στην Φρανκφούρτη. Η ανάκαμψη έχει ''γρήγορα ισορροπήσει'', για να περιλάβει την εγχώρια ζήτηση από νοικοκυριά και επιχειρήσεις το περασμένο έτος, σημείωσε ο κ. Βέμπερ.
Η γερμανική Κυβέρνηση προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,3% για το τρέχον έτος, ακολουθώντας την ανάπτυξη ρεκόρ του 3,6% που καταγράφηκε το 2010, μετά τη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση που έπληξε τη Γερμανία το 2009 της τάξης του 4,7%.
Στη Γαλλία, η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη 0,8% το πρώτο τρίμηνο, πλην όμως προβλέπει επιβράδυνση στο βιομηχανικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης