Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη ημέρα κερδών για την Wall – Με νέο ιστορικό υψηλό «φλέρταρε» ο S&P 500

tags :
Δεύτερη ημέρα κερδών για την Wall – Με νέο ιστορικό υψηλό «φλέρταρε» ο S&P 500
Σε θετικό έδαφος οι δείκτες
Με τον S&P 500 να «φλερτάρει» με νέο ιστορικό υψηλό, η Wall Street τερμάτισε σήμερα, Τετάρτη, σε θετικό έδαφος, δεχόμενη ώθηση από τα οικονομικά αποτελέσματα της Bank of America.  
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε +0,66% και τις 16.481 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο +0,76% και τις 4.215 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο στο +0,52% και τις 1.838 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ ενισχύθηκε οριακά στο +0,35% και τα 5,72 δολάρια.
Νωρίτερα, στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα, η βίβλος της Fed, γνωστή και ως Beige Book, η οποία περιέχει το σύνολο των οικονομικών σχολιασμών επί της τρέχουσας κατάστασης.
Σύμφωνα με τις 12 περιφερειακές Fed, η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό στις περισσότερες περιοχές.
Παράλληλα, η πλειονότητα των περιφερειακών κεντρικών τραπεζών και συγκεκριμένα το 66%, καταγράφει μία σαφή βελτίωση στην αγορά εργασίας, καθώς οι προσλήψεις εργαζομένων πληθαίνουν συνεχώς.
Επίσης, το σύνολο των τραπεζών «βλέπει» μία επιτάχυνση της ανάπτυξης τους επόμενους μήνες, καθώς το outlook αποκτά θετικό πρόσημο.
Όσον αφορά τη μεταποίηση, ο κλάδος αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, με την πλειονότητα των περιφερειακών κεντρικής τραπεζών να διαπιστώνει μία ραγδαία αύξηση των λιανικών πωλήσεων.
Επίσης, τη μείωση της ανεργίας αλλά και την ενίσχυση των πληθωριστικών τάσεων έθεσε ως προϋπόθεση ο Charles Evans για την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Fed.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός τραπεζίτης υποστήριξε πως η διευκολυντική πολιτική της Fed δεν πρόκειται να αρθεί, με την ανεργία σε υψηλά επίπεδα και τον πληθωρισμό σε ήπιους τόνους.
«Η ανάπτυξη αντιμετωπίζει αρκετά εμπόδια ακόμη» διαμήνυσε επιπλέον.
Όσον αφορά την ανεργία, εκτιμά πως θα υποχωρήσει στο 6% σε βάθος 2 ετών.
«Η Fed δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια» πρόσθεσε.
«Ο χαμηλός πληθωρισμός σηματοδοτεί την διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων για κάποιο διάστημα ακόμα» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ισχυρή άνοδο σημείωσαν τα κέρδη δ΄τριμήνου της Bank of America, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,44 δισ. δολ. στο δ’ τρίμηνο, έναντι 732 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Το 2012 η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, είχε επιβαρυνθεί από έκτακτα στοιχεία λόγω του διακανονισμού των 11,6 δισ. δολ. με τη Fannie Mae.
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 29 σεντς, έναντι 26 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% στα 21,49 δισ. δολ, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 21,24 δισ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης