Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα για τη στήριξη της ευρωζώνης διαμηνύει ο Noyer – «Ναι» στις μεταρρυθμίσεις Hollande

tags :
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα για τη στήριξη της ευρωζώνης διαμηνύει ο Noyer – «Ναι» στις μεταρρυθμίσεις Hollande
Πιέσεις στην ΕΚΤ να αναλάβει δράση κατά της απειλής του αποπληθωρισμού
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα, εφόσον χρειαστεί να στηρίξει την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Christian Noyer, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και διοικητής της Bank of France.
Στην τελευταία συνέντευξη τύπου, ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε ετοιμότητα να αναλάβει δράση εφόσον χρειαστεί, ωστόσο υποβάθμισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την οικονομία της ευρωζώνης.
Η ΕΚΤ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να αναλάβει δράση, με φόντο τη δραματική συρρίκνωση του πληθωρισμού, ο οποίος το Δεκέμβριο βρέθηκε στο 0,8%, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ, κοντά στο 2%.
Οι αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού και καλούν την ΕΚΤ να λάβει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας.
Όσον αφορά τη Γαλλίας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Christian Noeyr, τόνισε ότι το μεταρρυθμιστικό πακέτο του Προέδρου Francois Hollande, είναι αυτό που χρειάζεται για να ενισχυθεί η ανάπτυξη της οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Hollande υιοθέτησε αυτή την εβδομάδα την πολιτική λιτότητας, ανακοινώνοντας την ανάγκη για περικοπές δαπανών ύψους 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2015-2017, γεγονός που επιδοκίμασε η υπέρμαχος της λιτότητας, Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης