Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βίοι… αντίθετοι για Ισπανία και Ιταλία – Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στα ισπανικά ομόλογα – Στασιμότητα στα ιταλικά

Βίοι… αντίθετοι για Ισπανία και Ιταλία – Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στα ισπανικά ομόλογα – Στασιμότητα στα ιταλικά
Αναλυτικός πίνακας...
Βίους… αντίθετους για Ισπανία και Ιταλία, καθώς γράφημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταδεικνύει την διαχρονική εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στα ομόλογα των δύο ευρωπαϊκών κρατών.
Σύμφωνα με το γράφημα, η αναλογία των ξένων επενδυτών οι οποίοι διατηρούν ομόλογα των δύο κρατών, από τα μέσα του 2011 και μετέπειτα άρχισε να μειώνεται σημαντικά.
Η πτωτική στάση διατηρήθηκε έως και τα μέσα του 2012.
Έκτοτε όμως παρατηρήθηκε μία διαφοροποίηση ως προς τη στάση των ξένων επενδυτών προς την Ισπανία και την Ιταλία.
Συγκεκριμένα, οι ξένοι επενδυτές άρχιζαν να επιδεικνύουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ισπανία, καθώς από τα μέσα του 2013 το ποσοστό χρέους που ανήκει σε ξένους αυξήθηκε σημαντικά, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επίπεδα του 20%.
Στον αντίποδα, η Ιταλία «βλέπει» τους ξένους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί και να διστάζουν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα, καθώς το ποσοστό ομολόγων των ξένων διατηρείται αμετάβλητο από το 2012, στα επίπεδα του 40%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης