Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 7,3 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα της Κίνας το Φεβρουάριο

Στα 7,3 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα της Κίνας το Φεβρουάριο
Εντελώς απροσδόκητα η Κίνα παρουσίασε ένα εμπορικό έλλειμμα για το μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι έτσι μπορεί να μειωθεί η πίεση που ασκείται στη χώρα και συνεπώς να μπορέσει να αυξηθεί η συναλλαγματική αξία του γουάν.
Ο ρυθμός ανάπτυξης στους δείκτες εισαγωγών και εξαγωγών συρρικνώθηκε αρκετά σε σχέση με τα επίπεδα που παρουσίασε η ασιατική χώρα τον Ιανουάριο, καθώς σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι ολιγοήμερες διακοπές των Κινέζων για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά κατά την διάρκεια του μήνα.
Οι μηνιαίες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,4% από την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 19,4%, μετά από τα επίπεδα 37,7% και 51%, αντίστοιχα, τον μήνα Ιανουάριο.
Το έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 7,3 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο, περισσότερο δηλαδή από τα 6,5 δισε. δολάρια που ανήλθε τον Ιανουάριο, ποσοστά που δίνουν στην Κίνα ένα καθαρό εμπορικό έλλειμμα τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Το έλλειμμα θα έχει επιπτώσεις στο ρυθμό με τον οποίο η Κίνα επιτρέπει στο γουάν να ανατιμηθεί έναντι του δολαρίου, εκτιμούν οι οικονομολόγοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης