Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα Τρισέ ο Κινγκ της ΒοΕ

Δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα Τρισέ ο Κινγκ της ΒοΕ
Την ώρα που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδινε σήμα για αύξηση των επιτοκίων της ευρωζώνης, τα μάτια των αγορών έπεφταν στον διοικητή της Bank of England, Mervyn King, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αντιμετωπίζουν οι χώρες του ευρωσυστήματος.
Η Bank of England έχει διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο της στο 0,5% για 25 συνεχείς μήνες, ενώ και στο σημερινό συμβούλιο της, δεν αναμένεται απόφαση αύξησης του. Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην βρετανική οικονομία έφτασε το 4% τον Ιανουάριο, με τον King να επαναλαμβάνει ότι αναμένεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας.
Είναι πολύ εύκολο να ρωτούν οι αναλυτές γιατί η ΒοΕ δεν αυξάνει τα επιτόκια, αναφέρει ο Simon Hayes της Barclays Capital, επισημαίνοντας ότι η απάντηση είναι πολύ απλή: «Περιμένει να δει την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου για να αποφασίσει». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι αναλυτές αναμένουν από την Bank of England να διατηρήσει αμετάβλητο και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 200 δις. στερλινών.
Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η Tullett Prebon, αναμένεται από τις αγορές η αύξηση του επιτοκίου από την ΒοΕ στο 0,75% τον Ιούνιο και στο 1% τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης