Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch - Θωρακισμένη η αξιολόγηση ΑΑ+ της Γαλλίας... για την ώρα - Θετικές οι δεσμεύσεις Hollande για συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας

Fitch - Θωρακισμένη η αξιολόγηση ΑΑ+ της Γαλλίας... για την ώρα - Θετικές οι δεσμεύσεις Hollande για συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας
Χαιρετίζει ο οίκος αξιολόγησης την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου για νέες μειώσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων
Κλείνει - για την ώρα - την πόρτα στο ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Γαλλίας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές των αναλυτών για τον νέο μεγάλο "ασθενή" της Ευρωζώνης, η Fitch αφήνει να εννοηθεί πως είναι θωρακισμένη για την ώρα η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της γαλλικής οικονομίας, αφού, όπως τονίζει, οι νέες δεσμεύσεις του Γάλλου προέδρου Fr. Hollande για την εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων - με αιχμή την ανακοίνωση για νέες μειώσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων - λειτουργούν υποστηρικτικά για την τρέχουσα αξιολόγηση της Γαλλίας.
Οι δεσμεύσεις του Γάλλου προέδρου, εκτιμά η Fitch, είναι ικανές να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, όπως σπεύδει να προειδοποιήσει ο οίκος αξιολόγησης, οι δεσμεύσεις Hollande χρειάζονται περισσότερη σαφήνεια εν ευθέτω χρόνω.
Υπενθυμίζεται ότι η Fitch δίδει αξιολόγηση ΑΑ+ στην πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης