Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει ο κλοιός για τη Deutsche Bank - Ξεκινούν επισήμως έρευνες οι γερμανικές αρχές για το σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος

tags :
Σφίγγει ο κλοιός για τη Deutsche Bank - Ξεκινούν επισήμως έρευνες οι γερμανικές αρχές για το σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος
Εφόδους στα γραφεία της τράπεζας προανήγγειλαν οι αρχές
Η οσμή νέων σκανδάλων απειλεί και πάλι τη Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Όπως έγινε σήμερα γνωστό, οι γερμανικές αρχές ξεκινούν επισήμως έρευνα στη Deutsche Bank, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εμπλοκή της σε νέο σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος.
"Οι γερμανικές αρχές θα βρεθούν στα γραφεία της Deutsche Bank, προκειμένου να διερευνηθούν οι κατηγορίες", επιβεβαίωσαν σήμερα γερμανικές πηγές, προαναγγέλλοντας εφόδους στα γραφεία της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.
Όπως ανέφερε το www.bankingnews.gr από τις 15/1, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προχωρά σε απολύσεις traders στην αγορά συναλλάγματος, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει στο εσωτερικό της, υπό την απειλή ενός νέου σκανδάλου χειραγώγησης.
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές της τράπεζας, η έρευνα έχει θέσει στο στόχαστρο πολλούς traders, κυρίως στη Νέα Υόρκη και ενδεχομένως και σε άλλα μέρη των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt μεταδίδει ότι παύθηκε από τα καθήκοντά του ένας trader στη Νέα Υόρκη ο οποίος έκανε διαπραγματεύσεις πέσο Αργεντινής.
Επισήμως η γερμανική τράπεζα αναφέρει ότι οι ρυθμιστικές αρχές που ερευνούν το trading στην αγορά συναλλάγματος, έχουν ζητήσει πληροφορίες από τη Deutsche Bank.

Στο στόχαστρο επίσης HSBC και Citigroup
Όπως ανέφερε στις 17/1 το www.bankingnews.gr, η βρετανική HSBC ανακοίνωσε πως προχώρησε στην απόλυση δύο traders - που δραστηριοποιούνταν στην αγορά συναλλάγματος - ενώ σε δύο απολύσεις προέβη και η Citigroup, υπό το βάρος των κατηγοριών για χειραγώγηση.
"Η HSBC επιβεβαιώνει την απομάκρυνση δύο traders στο Λονδίνο", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας.
"Δύο traders απολύθηκαν" επιβεβαίωσε - με τη σειρά του - και εκπρόσωπος της Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης