Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gonzalez-Paramo: Σύντομα η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ– Καμπανάκι Liikanen για την ανεργία

tags :
Gonzalez-Paramo: Σύντομα η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ– Καμπανάκι Liikanen για την ανεργία
Αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ αργά ή γρήγορα βλέπει ο José Manuel Gonzalez-Paramo, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "η αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Απριλίου δεν είναι ούτε βέβαιη, αλλά ούτε και απίθανη".
«Η ΕΚΤ πρέπει να συγκρατήσει τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα και να επαγρυπνεί επί του θέματος», δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως οι επενδυτές είναι πλέον πιο επιφυλακτικοί με τους κινδύνους που παραμονεύουν μετά την κρίση. «Η Ευρωζώνη δεν θα επιστρέψει στα παλιά της επίπεδα», τόνισε ο José Manuel Gonzalez-Paramo.
Εν τω μεταξύ, ο ομόλογός του, Erkki Liikanen δήλωσε πως «η περιστολή του χρέους είναι χρονοβόρα υπόθεση και σίγουρα επηρεάζει αρνητικά το ποσοστό της ανάπτυξης». Ο ίδιος τόνισε πως οι κίνδυνοι αύξησης της ανεργίας παραμένουν σε πολλές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου. «Ελπίζω οι τραπεζικές ρυθμίσεις να σταθεροποιήσουν την αγορά ακινήτων», επισήμανε ο Liikanen.
Παράλληλα, ο Jozef Makuch, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, σχολίασε πως η πιθανή αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Απρίλιο δεν θα είναι η αρχή μιας σειράς αυξήσεων, ενώ τα πιο αυστηρά μέτρα στη νομισματική πολιτική εξαρτώνται από τον μελλοντικό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης