Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με… άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν τον Erdogan στις Βρυξέλλες – Κοινό μήνυμα Rompuy και Barroso – «Να βρεθεί άμεσα λύση για το Κυπριακό»

Με… άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν τον Erdogan στις Βρυξέλλες – Κοινό μήνυμα Rompuy και Barroso – «Να βρεθεί άμεσα λύση για το Κυπριακό»
Προϋπόθεση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η επίλυση του Κυπριακού
Με… άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν στις Βρυξέλλες τον Τούρκο Πρωθυπουργό οι H.V. Rompuy και J.M. Barroso.
Ειδικότερα, οι δύο υψηλά ιστάμενοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέστησαν στον R.T. Erdogan, άκρως αναγκαία τη συνολική επίλυση του «Κυπριακού.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, J.V. Rompuy και ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.M. Barroso μετά το πέρας της συνάντησης με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, υποστήριξαν την αναγκαιότητα μίας επείγουσας λύσης του Κυπριακού, που «θα είναι προς το συμφέρον όλων».
«Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν προχωρήσουμε σε αυτό το θέμα θα έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, μήνυμα το οποίο έχουμε ήδη αποστείλει στα κυπριακά πολιτικά κόμματα» εκτίμησε εκ μέρους της Κομισιόν, ο J. M. Barroso.
Αναφερθείς στο «Κυπριακό», ο Τούρκος Πρωθυπουργός υποστήριξε πως  «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει πρόοδος».
Παράλληλα, ευχήθηκε οι ελληνοκυπριακές θέσεις να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Όσον αφορά το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας, ο H.V. Rompuy διέτεινε πως «θα δούμε στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εάν τα ευρωπαϊκά κριτήρια γίνονται σεβαστά από την Τουρκία».
«Γι' αυτό εκφράσαμε τις ανησυχίες μας, γι' αυτό είμαστε σε διάλογο με την Τουρκία. Η Τουρκία κάνει τη δική της ανάλυση και εμείς τη δική μας, με βάση τα κείμενα και τη νομοθεσία» εξήγησε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης