Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nouriel Roubini: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση για ορισμένα κράτη της Ευρωζώνης

Nouriel Roubini: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση για ορισμένα κράτη της Ευρωζώνης
Ο Dr Doom (Δρ Συμφορά), ή κατά κόσμον Nouriel Roubini, ξαναχτύπησε, εμμένοντας στην άποψή του ότι είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση χρέους σε ορισμένα από τα κράτη της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, αναφορικά με το χρέος της Ισπανίας, ο Nouriel Roubini, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Stern της Νέας Υόρκης, εκτιμά ότι το κόστος δανεισμού της Ισπανίας θα συνεχίσει να αυξάνεται περισσότερο από ότι υπολογίζει και μπορεί η ισπανική κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι, οι ισπανικές τράπεζες αναζητούν επενδυτές για να καλύψουν την "τρύπα "των 15,2 δισ. ευρώ.
Ο διεθνούς φήμης καθηγητής, θεωρεί λάθος ορισμένες από τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κετρικής Τράπεζας και ειδικά το ενδεχόμενο αύξησης στα κόστη δανεισμού. Επίσης, προβλέπει πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων και μετά τον Απρίλιο, κάτι όμως που χαρακτηρίζει ως λάθος κίνηση εκ μέρους της τράπεζας.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Roubini, οι ιρλανδικές τράπεζες «είναι σε πολύ δύσκολη θέση».
Αξίζει να σημειωθεί, πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Roubini, υποστήριξε ότι η Ελλάδα, ακόμη κι αν τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΔΝΤ και την ΕΕ, το δημόσιο χρέος της χώρας σε δύο χρόνια θα σταθεροποιηθεί πάνω από το 150%, επίπεδα που πιθανόν να μην μπορέσει η χώρα να εξυπηρετήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης