Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτιά για την Κίνα στην κατανάλωση χρυσού - Αύξηση 32% της ζήτησης που έφθασε τους 1,189 τόνους

Πρωτιά για την Κίνα στην κατανάλωση χρυσού - Αύξηση 32% της ζήτησης που έφθασε τους 1,189 τόνους
Εκθρόνισε την Ινδία που ήταν για πολλά χρόνια ο μεγαλύτερος καταναλωτής χρυσού στον κόσμο
Για πρώτη φορά η Κίνα καταλαμβάνει τη νούμερο ένα θέση στην παγκόσμια κατανάλωση χρυσού για το 2013, αφήνοντας πίσω της την Ινδία.
Ειδικότερα η Κίνα είναι πρώτη σε κατανάλωση βιομηχανικών μετάλλων όπως ο χαλκός , το αλουμίνιο και ο ψευδάργυρος, ενώ τώρα για πρώτη φορά ο χρυσός έχει προστεθεί σε αυτόν τον κατάλογο .
Το 2013 οι αγορές κοσμημάτων εκτοξεύθηκαν στα ύψη ενώ αυξήθηκε και η κοπή  μικρών ράβδων χρυσού, βοήώντας την Κίνα να ξεπεράσει την Ινδία, που ήταν μέχρι τώρα ο μεγαλύτερος καταναλωτής χρυσού στον κόσμο.
Η Κινεζική ζήτηση έφθασε τους 1,189.8 τόνους το περασμένο έτος , πραγματοποιώντας άλμα ύψους 32 % από έτος σε έτος αλλά και μια πενταπλάσια αύξηση από το 2003 .
Αυτή η ξέφρενη ζήτηση στην κινέζικη αγορά, η οποία οδήγησε σε προσωρινή έλλειψη των φυσικών αποθεμάτων, πυροδοτήθηκε από την πτώση 28% στην τιμή του χρυσού το τελευταίο έτος, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση εδώ και τριάντα χρόνια.
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια , η Κίνα έχει γίνει και ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο, με εκτιμώμενη παραγωγή στους  437,3 τόνους το προηγούμενο έτος.


www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης