Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αποχώρηση από τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη απειλεί η κυβέρνηση της Συρίας

tags :
Με αποχώρηση από τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη απειλεί η κυβέρνηση της Συρίας
Εάν δεν αρχίσουν έως αύριο ουσιαστικές συνεδριάσεις


Να αποχωρήσει από τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία απειλεί η συριακή κυβέρνηση εάν έως αύριο δεν υπάρξουν ουσιαστικές συνεδριάσεις της διάσκεψης Γενεύη 2.
Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το συριακό Λαχντάρ Μπραχίμι.
Ο κ. Μπραχίμι και η συριακή κυβερνητική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν το μεσημέρι στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, ενώ ο ειδικός μεσολαβητής αναμένεται να έχει συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης αργότερα εντός της ημέρας.
Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, η συνάντηση της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της Συρίας με τον κ. Μπραχίμι έγινε «σε θετική ατμόσφαιρα», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Εάν δεν υπάρξουν σοβαρές και ουσιαστικές συνεδριάσεις εργασίας μέχρι το Σάββατο, η επίσημη αντιπροσωπεία της Συρίας θα φύγει από τη Γενεύη, λόγω της απουσίας σοβαρότητας και προετοιμασίας από την άλλη πλευρά», ανέφερε, σύμφωνα με την συριακή κρατική τηλεόραση ο κ. Μουάλεμ.
Η συνάντηση με τον κ. Μπραχίμι διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα.
Η Παρασκευή ήταν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη ημέρα των κυρίως συνομιλιών της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη 2», κατά την οποία προβλεπόταν οι δύο συριακές αντιπροσωπείες να έχουν απευθείας συνομιλίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης