Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici (υπ.Οικονομικών Γαλλίας) – Δεν κτίζουμε τη Σοβιετική Ένωση

tags :
Moscovici (υπ.Οικονομικών Γαλλίας) – Δεν κτίζουμε τη Σοβιετική Ένωση
Απέρριψε ότι η κυβέρνηση θα υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους υπαλλήλους




Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε τα σενάρια ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας θα υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους υπαλλήλους ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, PierreMoscovici, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κτίζει «ένα κοινωνικό συμβιβασμό υψηλής ποιότητας, και υψηλών φιλοδοξιών».
«Δεν κτίζουμε τη Σοβιετική Ένωση», δήλωσε ο Moscovici μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία εφαρμογής του οικονομικού της μοντέλου σε μια προσπάθεια να τονώσει τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις» είπε ο Moscovici, ο οποίος επιχείρησε να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι η Γαλλία αναμένεται να απομακρυνθεί από το σοσιαλισμό.
«Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε το κοινωνικό μοντέλο, οι Γάλλοι είναι πολύ δεμένοι με αυτό. Θέλουμε να εφαρμόσουμε το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο προκειμένου να το καταστήσουμε περισσότερο αποδοτικό», υποστήριξε ο Moscovici, τονίζοντας ότι η Γαλλία βρίσκεται στη διαδικασία απλοποίησης του φορολογικού της συστήματος, μειώνοντας το κόστος της εργασίας και αναδιαρθρώνοντας το ασφαλιστικό σύστημα.
Ο Moscovici τόνισε πως παρά τις διογκούμενες πιέσεις, το βασικό επίκεντρο της κυβέρνησης είναι η Γαλλία και οι άνθρωποί της.
«Το κύριο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η ανεργία. Έχουμε γενικές εκλογές το 2017. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Nicolas Sarkozy, δεν με νοιάζει αυτό. Ενδιαφέρομαι μόνο για τη Γαλλία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας, και η δουλειά μας είναι να έχουμε καλύτερη ανάκαμψη» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης