Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Electrolux μετά τις προτάσεις για μειώσεις μισθών

tags :
Ιταλία - Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Electrolux μετά τις προτάσεις για μειώσεις μισθών
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μειώσεις τουλάχιστον 40%, ενώ από την πλευρά της η σουηδική εταιρεία υποστηρίζει ότι θα είναι κάτω του 10%
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι των τεσσάρων μονάδων παραγωγής της σουηδικής βιομηχανίας Electrolux στην Ιταλία, αντιδρώντας στις προτάσεις της εργοδοσίας για μείωση των μισθών τους.
Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, οι μειώσεις αυτές αγγίζουν τουλάχιστον το 40%, ενώ αντιθέτως η σουηδική εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν θα ξεπεράσουν το 10%.
«Δεν μπορούμε να ζήσουμε με οκτακόσια ευρώ τον μήνα. Οι οικογένειές μας, αν δεχθούμε τις προτάσεις που μας γίνονται, πρόκειται να πεινάσουν», δήλωσε εργαζόμενη της εταιρείας σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5 του ομίλου Μπερλουσκόνι.
Εν τω μεταξύ, η περιφερειάρχης της περιοχής Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, στην οποία βρίσκεται μια από τις μονάδες παραγωγής της Electrolux, ζήτησε την παραίτηση του ιταλού υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξη,ς Φλάβιο Τζανονάτο, τον οποίο κατηγορεί για ολιγωρία στη διαχείριση της όλης υπόθεσης.
Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων δηλώνουν ότι επιδιώκουν «να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα για να του εκθέσουν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται», ενώ τονίζουν ότι «η υπόθεση της Electrolux δεν αποτελεί εξαίρεση, αντιθέτως αντανακλά τη γενικότερη κρίση του τομέα της εργασίας σε όλη την χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης