Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινώσει ο Barack Obama

tags :
ΗΠΑ - Αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινώσει ο Barack Obama
Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2015
Την αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου για τους συμβασιούχους του ομοσπονδιακού κράτους στα 10,10 δολάρια αναμένεται να ανακοινώσει κατά την ετήσια ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
Ο πρόεδρος Obama φέρεται ότι θα πραγματοποιήσει την αύξηση παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, μέσα από την έκδοση διατάγματος.
Όπως μεταδίδουν οι NYT, ο Ομπάμα θα ζητήσει παράλληλα από το Κογκρέσο να περάσει νομοθεσία για την αύξηση του κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζομένους στα $10,10 την ώρα, από $7,25 σήμερα.
 Η εκτελεστική εντολή του προέδρου, ένα κείμενο με ισχύ νόμου (το αντίστοιχο ενός προεδρικού διατάγματος), αφορά νέες ή υπάρχουσες συμβάσεις και θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2015.
Η έκδοση μιας εκτελεστικής εντολής επιτρέπει στον πρόεδρο να παρακάμψει το Κογκρέσο, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται γενικά σε μια ευρεία αύξηση του κατώτερου μισθού.
«Οι σκληρά εργαζόμενοι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των συντηρητών κτιρίων και των εργατών στις κατασκευές, οι οποίοι δουλεύουν σε νέες ομοσπονδιακές συμβάσεις θα επωφεληθούν από το διάταγμα» σημειώνεται σε προσχέδιο της ομιλίας.
Αρκετές από τις πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αυξήσει τον κατώτατο μισθό, αλλά σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχει αυξηθεί από τον Ιούλιο του 2009 και βρίσκεται στα 7,25 δολάρια την ώρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης