Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kατηγορηματικά αντίθετη η ΕΚΤ στο ενδεχόμενο ισχυροποίησης του ευρώ - Νoyer - Θα πλήξει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης

tags :
Kατηγορηματικά αντίθετη η ΕΚΤ στο ενδεχόμενο ισχυροποίησης του ευρώ - Νoyer - Θα πλήξει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης
Ανήσυχος για την πορεία του ενιαίου νομίσματος ο διοικητής της Bank of France
Kατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο ισχυροποίησης του ευρώ εμφανίζεται ο Christian Noyer, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Είναι σαφές πως τυχόν άνοδος του ευρώ θα είναι μια αρνητική εξέλιξη", διεμήνυσε ο Γάλλος τραπεζίτης, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η ισχυροποίηση του ενιαίου νομίσματος θα πλήξει την - ήδη εύθραυστη - ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του ευρώ στο άκουσμα των σχολίων του Noyer. Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε στα 1,3615 δολάρια, από 1,3634 δολάρια μεμιάς.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρούμε μεγάλα προβλήματα μετά τη δημοσιοποίηση των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, δεδομένης της εργασίας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τις τράπεζες για την ενίσχυση των ισολογισμών τους», εκτίμησε χθες - σε παρόμοιες δηλώσεις του - ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην επανεξέταση των ισολογισμών των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρωζώνης, πριν την ανάληψη της ενιαίας εποπτείας των τραπεζών στα τέλη του 2014.
Η ανάληψη της εποπτείας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης