Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Αμφισβητούν πιθανή παραίτηση του Ουκρανού προέδρου Janukovits - Έχει «ισχυρή πρόθεση να παραμείνει στην εξουσία»

ΗΠΑ -  Αμφισβητούν πιθανή παραίτηση του Ουκρανού προέδρου Janukovits - Έχει «ισχυρή πρόθεση να παραμείνει στην εξουσία»
«Πιθανόν θα καταφύγει στον εκφοβισμό και σε έκνομα μέσα» για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του το 2015 υποστηρίζουν οι ΗΠΑ
Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, James Clapper υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Janukovits δεν πρόκειται να παραιτηθεί και «πιθανόν θα καταφύγει στον εκφοβισμό και σε έκνομα μέσα» για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του το 2015.
Μάλιστα τόνισε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει «ισχυρή πρόθεση να παραμείνει στην εξουσία».
«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα συνεχίσουν να διαμορφώνονται από τη οργή των πολιτών και της αντιπολίτευσης εξαιτίας των καταχρήσεων της εξουσίας από την κυβέρνηση του Janukovits» εκτίμησε ο Clapper στην έγγραφη κατάθεσή του προς τους γερουσιαστές της επιτροπής Πληροφοριών.
Η πρώτη δόση του πακέτου βοηθείας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία συμφώνησε να δώσει η Ρωσία προς την Ουκρανία το Δεκέμβριο «θα επιτρέψει στο Κίεβο να αποφύγει μία δημοσιονομική κρίση βραχυπρόθεσμα». Όμως σε αυτό «ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί η εξάρτηση της ουκρανικής οικονομίας από τη Μόσχα» καθιστώντας την χώρα «πιο ευάλωτη στις πιέσεις της Ρωσίας, ειδικά σε ενεργειακά θέματα» παρατήρησε επίσης ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης