Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουλιάζει» στα σκάνδαλα η Deutsche Bank - Αποπομπή κορυφαίου στελέχους στη Νέα Υόρκη για την υπόθεση χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος

tags :
«Βουλιάζει» στα σκάνδαλα η Deutsche Bank - Αποπομπή κορυφαίου στελέχους στη Νέα Υόρκη για την υπόθεση χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος
Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας
Στην αποπομπή του επικεφαλής του γραφείου συναλλαγών συναλλάγματος αναδυόμενων αγορών στη Νέα Υόρκη, προχώρησε η Deutsche Bank, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Diego Moraiz, στέλεχος της τράπεζα από το 2004, και ειδικός στο Μεξικανικό πέσο, αποπέμφθηκε από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας στις 18 Δεκεμβρίου 2013.
Η έρευνα για τα πεπραγμένα του Moraiz έχει βάθος δεκαετίας και στηρίζεται στην ανταλλαγή emails και επικοινωνίας μέσω chat rooms με εταιρεία συμβούλων επενδύσεων.
Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος που οδήγησε στην αποπομπή του.
Όπως έγινε γνωστό στις 20 Ιανουαρίου, οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν επισήμως έρευνα στη Deutsche Bank, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εμπλοκή της σε νέο σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει προχωρήσει σε απολύσεις traders στην αγορά συναλλάγματος, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει στο εσωτερικό της, υπό την απειλή ενός νέου σκανδάλου χειραγώγησης.
Όπως αποκάλυψε πρόσφατα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές της τράπεζας, η έρευνα έχει θέσει στο στόχαστρο πολλούς traders, κυρίως στη Νέα Υόρκη και ενδεχομένως και σε άλλα μέρη των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης