Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι τράπεζες είναι ευθύνη των κυβερνήσεων, όχι της ΕΚΤ…»

tags :
«Οι τράπεζες είναι ευθύνη των κυβερνήσεων, όχι της ΕΚΤ…»
Δεν άπτεται των ευθυνών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η βελτίωση της κατάστασης των ευρωπαϊκών τραπεζών που εξαρτώνται από εκείνη για τη χρηματοδότησή τους, διεμήνυσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ewald Nowotny.
«Υπεύθυνες για τα προβλήματα συγκεκριμένων τραπεζών είναι οι εθνικές κυβερνήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Nowotny, στη διάρκεια συνέντευξής του στη Βιέννη. «Αυτή δεν είναι αποστολή της ΕΚΤ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είχε ποτέ συγκεκριμένη στρατηγική για συγκριμένες κυβερνήσεις ή συγκεκριμένες τράπεζες», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο L. Bini Smaghi, επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε σημερινές του δηλώσεις επισήμανε την ανάγκη ισχυροποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Κληθείς ο ίδιος να σχολιάσει το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον ερχόμενο μήνα, σημείωσε "Όσο περισσότερο η ΕΚΤ καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια, τόσο ενισχύεται ο κίνδυνος για μεγαλύτερες αυξήσεις στο μέλλον".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης