Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Σε δίκη θέλει να παραπέμψει τον Πρόεδρο Napolitano o Beppe Grillo

tags :
Ιταλία - Σε δίκη θέλει να παραπέμψει τον Πρόεδρο Napolitano o Beppe Grillo
Διαδικασία για παραπομπή σε δίκη του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Giorgio Napolitano για παραβίαση του Συντάγματος, θα κινήσει το κίνημα με επικεφαλής τον Beppe Grillo.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν έως τώρα, η όλη κίνηση των Πέντε Αστέρων βασίζεται κυρίως στην κατηγορία ότι ο νυν Ιταλός πρόεδρος, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών στη δεκαετία του 1990, έγινε κοινωνός σειράς στοιχείων που αφορούσαν υποτιθέμενη μυστική διαπραγμάτευση του ιταλικού κράτους με τη μαφία, τα οποία στη συνέχεια δεν δημοσιοποιήθηκαν.
Το κίνημα του Grillo οργάνωσε διαδικτυακό δημοψήφισμα για το όλο θέμα, με τη συμμετοχή 20.000 πολιτών.
Το 61% απάντησε ότι «η σοβαρότερη καταδικαστέα πράξη του Ιταλού προέδρου ήταν το αίτημά του να καταστραφούν οι ηχοταινίες των συνομιλιών του με τον πρώην υπουργό εσωτερικών Νικόλα Μαντσίνο», με θέμα πάντα την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του ιταλικού κράτους με το οργανωμένο έγκλημα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ιταλοί παρατηρητές υπογραμμίζουν πάντως ότι είναι σχεδόν αδύνατο να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία ή για παραβίαση του Συντάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης