Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε 3,6 εκατ. ανέρχονται οι άστεγοι στη Γαλλία - Αυξήθηκαν κατά 50% από το 2010

tags :
Σε 3,6 εκατ. ανέρχονται οι άστεγοι στη Γαλλία - Αυξήθηκαν κατά 50% από το 2010
Μεταξύ των αστέγων συμπεριλαμβάνονται 30.000 παιδιά
Δραματική είναι η αύξηση των ανέργων στη Γαλλία, καθώς μέσα σε τρία χρόνια, ήτοι από το 2010, έχουν αυξηθεί κατά 50%, φθάνοντας στα 3,6 εκατομμύρια.
Μεταξύ των αστέγων συμπεριλαμβάνονται και 30.000 παιδιά.
Πρόκειται για ανθρώπους που είτε δεν έχουν καθόλου κατάλυμα, είτε περιφέρονται στον δρόμο αναζητώντας ευκαιριακά κάπου να κοιμηθούν.
Σε μια προσπάθεια να συνδράμει τους αστέγους, αλλά και να περιορίσει το φαινόμενο, η γαλλική κυβέρνηση έθεσε στη διάθεσή τους τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 115 μέσω του οποίου μπορούν να βρίσκουν οι άστεγοι προσωρινό κατάλυμα.
Στην αύξηση του αριθμού των αστέγων, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, συνέβαλε το γεγονός ότι μέσα στο 2013 περισσότεροι από 5 εκατ. Γάλλοι αδυνατούσαν να πληρώσουν το ενοίκιό τους ή είναι ιδιοκτήτες κατοικιών που όμως αδυνατούσαν να τις συντηρήσουν ή να έχουν θέρμανση.
Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις προσπαθούν να βοηθήσουν τους άστεγους, ενώ και λόγω των δημοτικών εκλογών που πλησιάζουν πολλοί από τους υποψηφίους επιδεικνύουν ενδιαφέρον.
Το Παρίσι έχει γεμίσει σκηνές στις οποίες μένουν οι άστεγοι, τις οποίες μοιράζουν δωρεάν εταιρείες αθλητικών ειδών και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης