Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινά αμυντικά προγράμματα υπέγραψαν Hollande και Cameron

Κοινά αμυντικά προγράμματα υπέγραψαν Hollande και Cameron
O Hollande δήλωσε πως θέλει να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε: "Αν είναι να υπάρξουν τροποποιήσεις κειμένων, δεν πιστεύουμε πως επείγουν"
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande δήλωσε σήμερα, με την ευκαιρία μιας γαλλοβρετανικής συνόδου κορυφής στο Μπράιζ Νόρτον (Αγγλία), ότι η αναθεώρηση των συνθηκών της ΕΕ, που ο βρετανός πρωθυπουργός David Cameron θέλει να πραγματοποιηθεί ως το 2017, "δεν αποτελεί προτεραιότητα".
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Cameron, ο Hollande δήλωσε πως θέλει να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε: "Αν είναι να υπάρξουν τροποποιήσεις κειμένων, δεν πιστεύουμε πως επείγουν. Για μας, η αναθεώρηση των συνθηκών δεν αποτελεί προς το παρόν προτεραιότητα".
Ο Hollande δήλωσε πως "σέβεται απολύτως" την επιλογή του βρετανού πρωθυπουργού να οργανώσει ως το τέλος του 2017 ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ, εφόσον ο νυν πρωθυπουργός επανεκλεγεί το 2015. Όμως "δεν μπορεί να επικρέμαται πάνω από την Ευρώπη η βρετανική επιλογή", πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.
Ο βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε από την πλευρά του πως "η θέση (του) παραμένει απολύτως η ίδια: θέλουμε αυτές τις αλλαγές, θέλουμε αυτή την αναδιαπραγμάτευση, αυτή η αναδιαπραγμάτευση θα σημάνει αλλαγές στη συνθήκη".
Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πρώτη διμερή σύνοδό τους, υπέγραψαν επίσης συμφωνίες για κοινά αμυντικά προγράμματα.
Σ΄ αυτά περιλαμβάνεται η δέσμευση για την αγορά από κοινού αντιπυραυλικών συστημάτων αξίας 500 εκατομμυρίων στερλινών που κατασκευάζονται από τις εταιρείες NBDA και Finmeccanica, καθώς και η πραγματοποίηση μιας μελέτης σκοπιμότητας 120 εκατομμυρίων στερλινών για ένα νέο εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροπλάνο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης