Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εν δράσει οι Ευρωπαίοι για τους οίκους αξιολόγησης - Στο στόχαστρο η Moody's

Εν δράσει οι Ευρωπαίοι για τους οίκους αξιολόγησης - Στο στόχαστρο η Moody's
Δυσαρεστημένος από το ρόλο των διεθνών οίκων αξιολόγησης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα στο ζήτημα της Ισπανίας ο ρόλο τους στην ένταση της κρίσης θα πρέπει να ελεγχθεί.
«Στις ΗΠΑ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι αγορές δεν συμβουλεύονται και συχνά τις συστάσεις των οίκων αξιολόγησης», ανέφερε προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι στο θέμα αυτό είναι «πολύ Αμερικανός».
Ο Juncker αναφέρθηκε και στην υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο Moody’s στις 10 Μαρτίου, πρίν μάλιστα περιμένει τις επίσημες εκτιμήσεις της Bank of Spain σχετικά με το κόστος ενίσχυσης κεφαλαίων του τραπεζικού κλάδου της χώρας. «Μας εξέπληξε το γεγονός ότι η Moody’s τοποθετεί το κόστος στα 50 δις. ευρώ και η Bank of Spain στα 20 δις. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από τη μεριά της, η Γαλλίδα υπουργός οικονομικών Christine Lagarde ανέφερε ότι οι υποβαθμίσεις θα πρέπει να μελετηθούν στα πλαίσια των προβλημάτων λειτουργίας των οίκων. Το γεγονός ότι η υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody’s έγινε λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση γεννά ερωτήματα και προκαλεί ενστάσεις, πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ολι Ρεν και Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοίνωσαν τη δέσμευση τους να παρουσιάσουν πριν τις αρχές καλοκαιριού το σχέδιο μεταρρυθμίσεων του πλαισίου των οίκων αξιολόγησης. «Οι τελευταίες ημέρες αναδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μεγαλύτερη και καλύτερη ρύθμιση στην αγορά των οίκων αξιολόγησης », είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης