Τελευταία Νέα
Διεθνή

Α. Merkel - J. Kerry - Οι «εξωτερικές δυνάμεις» δεν πρέπει να αναμιχθούν στην ουκρανική κρίση - Ο ουκρανικός λαός να την επιλύσει

Α. Merkel - J. Kerry - Οι «εξωτερικές δυνάμεις» δεν πρέπει να αναμιχθούν στην ουκρανική κρίση - Ο ουκρανικός λαός να την επιλύσει
Η Μerkel κάλεσε τον Janukovits «να περάσει από τα λόγια στις πράξεις» ενώ ο Kerry τόνισε ότι οι παραχωρήσεις στην αντιπολίτευση δεν αρκούν
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής John Kerry είπε σήμερα ότι οι παραχωρήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Victor Janukovits προς την αντιπολίτευση δεν αρκούν, καθώς η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία συνέβαλαν στην υποχώρηση του νομίσματός της σε χαμηλό 4½ ετών.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας o Kerry  ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, επισήμανε επίσης ότι οι «εξωτερικές δυνάμεις» δεν πρέπει να αναμιχθούν στην κρίση, τονίζοντας πως επαφίεται στον ουκρανικό λαό να την επιλύσει.
«Αυτά που προσέφερε ο πρόεδρος Janukovits δεν έχουν ακόμη φθάσει σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις», είπε ο Kerry.
Το Βερολίνο και η Ουάσινγκτον εργάζονται «πλάι-πλάι» σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, επισήμανε ακόμη, επιμένοντας πάντως ότι «απέχουμε ακόμη πολύ από μια πολιτική λύση» στη χώρα αυτή.
Εξάλλου νωρίτερα η καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε πως είπε στον πρόεδρο της Ουκρανίας Janukovits πως θεωρεί υπερβολική την απαίτησή του οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές να εγκαταλείψουν ένα κτίριο στο κέντρο του Κιέβου το οποίο χρησιμοποιούν ως βάση κι επισήμανε ότι θα πρέπει να τους επιτραπεί η πρόσβαση σε θερμαινόμενους χώρους.
Η Μerkel κάλεσε τον Janukovits «να περάσει από τα λόγια στις πράξεις», επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που έστειλε και ο ΥΠΕΞ Σταϊνμάγερ στις δικές του δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Kerry.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης