Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Μπαχρέιν

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Μπαχρέιν
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες κήρυξε σήμερα τη χώρα ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χάμαντ Μπιν Ίσα αλ Χαλίφα, μία ημέρα μετά την άφιξη στρατευμάτων των χωρών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η σιιτική εξέγερση.
Με διάταγμά του ο βασιλιάς "εξουσιοδοτεί τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας του Μπαχρέιν να λάβει όλα τα απαράιτητα μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών", όπως ανέφερε η ανακοίνωση η οποία αναγνώστηκε στην τηλεόραση. Γι' αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός, η αστυνομία, η εθνοφρουρά και "κάθε άλλη δύναμη, αν αυτό κριθεί αναγκαίο".
Κλίμα έντασης επικρατεί σήμερα στο Μπαχρέιν, όπου διαδηλωτές προγραμματίζουν πορεία διαμαρτυρίας το απόγευμα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, μετά την ανάπτυξη δυνάμεων του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου με αποστολή να βοηθήσουν τη σουνιτική δυναστεία των Αλ Χαλίφα για να ελεγχθεί το κίνημα αμφισβήτησης.
Η άφιξη των στρατευμάτων, κυρίως σαουδαραβικών, επιδοκιμάστηκε από τις αρχές του Μπαχρέιν αλλά κρίθηκε "απαράδεκτη" από το σιιτικό Ιράν. Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους υπηκόους τους να αποφύγουν τα ταξίδια στο εμιράτο, ενώ στους Αμερικανούς που διαμένουν εκεί, συνέστησαν να το εγκαταλείψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης