Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δύο «στρατόπεδα» οι Ευρωπαίοι για το short selling

Σε δύο «στρατόπεδα» οι Ευρωπαίοι για το short selling
Οι Ευρωπαίοι δεν χάνουν ευκαιρία να τονίζουν τις διαφορές που έχουν καθώς μετά από το EFSF και το ευρωομόλογο, διαφωνίες εκφράζονται και για τη ρύθμιση που θα αφορά το short selling.
Το πρόβλημα πλέον έγκειται στο αν θα συμπεριληφθεί στην απαγόρευση και το short selling στα CDS των χωρών, καθώς μερίδα υπουργών οικονομικών εκφράζει τις ανησυχίες της για το αν η απαγόρευση καταστήσει δυσκολότερη την έκδοση κρατικών ομολόγων. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που έχουν προταθεί αλλά δεν έχουν επικυρωθεί ακόμη θα υπάρχει περιορισμός του short-selling κρατικού χρέους και τις συναλλαγές σε credit default swaps που συνδέονται με αυτό.
Βρετανία και Ιταλία υποστήριξαν ότι οι νέοι κανόνες θα περιορίσουν τη ρευστότητα στην αγορά ομολόγων. Την ίδια άποψη στήριξε και η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Elena Salgado, προβάλλοντας αντιρρήσεις στο να συμπεριληφθεί το κρατικό χρέος στους κανονισμούς.
Από την άλλη μεριά, η Γαλλίδα υπουργός οικονομικών, Christine Lagarde, υποστήριξε ότι το short-selling και τα CDS δεν επιδεινώνουν την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Θα πρέπει η Ευρώπη να εργαστεί προληπτικά και όχι κατασταλτικά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης