Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Επιφυλακτική" η Angela Merkel σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε

"Aνοιχτό" το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων τονίζει η Merkel
Σθεναρότερη στήριξη από την Καγκελάριο της Γερμανίας Αngela Merkel στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Tayip Erdogan, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Καγκελαρία.
Ωστόσο η κ. Merkel από την πλευρά της τόνισε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών είναι «ανοιχτό» και ότι η ίδια είναι «σκεπτική» σε ό,τι αφορά την πλήρη ένταξη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε ωστόσο λόγο για «κοινά στρατηγικά συμφέροντα» των δύο χωρών και τόνισε ότι το Βερολίνο στηρίζει την ενταξιακή διαδικασία.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι ίδια δεν έχει άρει τις επιφυλάξεις της σε ό,τι αφορά την πλήρη ένταξη της Τουρκίας. «Οι διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτού αποτελέσματος και χωρίς χρονοδιάγραμμα», δήλωσε η Καγκελάριος, αλλά τόνισε ότι αυτό που έχει τώρα σημασία είναι οι διαπραγματεύσεις και αυτές το Βερολίνο τις στηρίζει πλήρως.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, η κυρία Merkel αρκέστηκε να δηλώσει ότι «κάθε χώρα διανύει τον δρόμο προς τον εκδημοκρατισμό με τις δικές της, εσωτερικές δυνάμεις».
Από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο δύο συγκεντρώσεις διαδηλωτών εναντίον του κ. Erdogan με συνθήματα που αφορούν κυρίως την διατήρηση του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης