Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Μπαχρέιν

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Μπαχρέιν
Ανεστάλη σήμερα η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Μπαχρέιν, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Πλέον οι αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις των σιιτών στη χώρα και η επί ημέρες σοβούσα πολιτική κρίση, στην οποία ο βασιλιάς Χαμάντ αποφάσισε να δώσει τέλος, κηρύσσοντας το βασίλειο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα τριών μηνών έχουν λάβει διαστάσεις σοβαρού περιφερειακού προβλήματος, με τη Σαουδική Αραβία να αποστέλλει στρατιωτικές ενισχύσεις και το Ιράν να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση για τις «επικίνδυνες επιπτώσεις της εξωτερικής ανάμειξης».
Μέχρι στιγμής φέτος, ο βασικός δείκτης BB ALL Share Index έχει υποχωρήσει κατά 1,3%, ενώ τα CDS εκτινάχθηκαν χθες κατά 44 μονάδες βάσης στις 359,37 μονάδες βάσης.
Η ανακοίνωση της αναστολής διαπραγμάτευσης έγινε στο website του χρηματιστηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι χτες η Fitch Ratings υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση του Μπαχρέιν σε ξένο νόμισμα σε ΄BBB΄ από ΄A-΄ και την αξιολόγηση σε εγχώριο νόμισμα σε ΄BBB+΄ από ΄A΄ προηγουμένως. Υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση για το Country Ceiling σε ΄BBB+΄ από ΄A΄.
Σε σχετική ανακοίνωση ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σημειώνει ότι η υποβάθμιση ακολουθεί την περαιτέρω επιδείνωση των πολιτικών κινδύνων το τελευταίο διάστημα μετά τις βίαιες διαδηλώσεις, τη στρατιωτική παρέμβαση άλλων κρατών από την περιοχή του Κόλπου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την βασιλική οικογένεια της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης