Διεθνή

Φινλανδία: Πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε «αμαρτίες» των αδύναμων της ευρωζώνης

Φινλανδία: Πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε «αμαρτίες» των αδύναμων της ευρωζώνης
Να σταματήσουν να πληρώνουν «αμαρτίες» των δημοσιονομικά απείθαρχων χωρών της ευρωζώνης, ζήτησε σήμερα η Φιλανδή πρόεδρος, Tarja Halonen, καλώντας την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει αυτήν την πρακτική και να υιοθετήσει ένα περισσότερο δίκαιο σύστημα.
«Οι καλές κυβερνήσεις της Ζώνης, όπως η Φιλανδία και η Γερμανία, δεν πρέπει να είναι αυτοί που θα πληρώνουν για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του Bloomberg. Θα πρέπει να υιοθετήσουμε ένα πολύ αυστηρό σύστημα πειθαρχίας, για να μπορούν και οι Ευρωπαίοι πολίτες να εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε.
Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε το ευρώ, αλλά θα πρέπει και κάθε χώρα να είναι υπεύθυνη για την οικονομία της και να ακολουθεί τους δημοσιονομικούς κανόνες. Η Halonen στην ουσία απάντησε σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη χώρα της και έδειξε ότι οι πολίτες έχουν «κουραστεί» να στηρίζουν κυβερνήσεις των οποίων οι οικονομίες εκτροχιάστηκαν εξαιτίας του υπερδανεισμού. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Φιλανδία είναι μία από τις έξι χώρες της ευρωζώνης που διαθέτει ακόμη την άριστη αξιολόγηση του ΑΑΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης