Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερ του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ο Γιούνκερ

Υπερ του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ο Γιούνκερ
Υπέρ της θέσπισης του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΕΕ και ευρωζώνης, τάχθηκε τάχθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Αννυς Ποδηματά, προσθέτοντας ότι έτσι θα αποκατασταθεί και η δικαιοσύνη στις αγορές.
«Τα όσα βλέπω να συμβαίνουν στον χρηματοπιστωτικό κόσμο με ενοχλούν. Πώς θα εξηγήσουμε στους ευρωπαίους πολίτες ότι την ίδια ώρα που έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα για την διάσωση των τραπεζών και φορέων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, βλέπουμε οι ίδιοι αυτοί φορείς να εξακολουθούν να σωρεύουν υπέρογκα κέρδη, να "οργιάζουν" με τα bonus και να "απομυζούν" το σύστημα;» ανέφερε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ με εκπροσώπους των εθνικών Κοινοβουλίων, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον κ. Γιούνκερ σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί το Συμβούλιο προκειμένου να δώσει συνέχεια στο αίτημα αυτό.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, το ΕΚ έχει δεσμευτεί να εξετάσει και να αναπτύξει σε κάθε επίπεδο, διεθνές ευρωπαϊκό και εντός της ευρωζώνης τον τρόπο προώθησης της επιβολής του συγκεκριμένου φόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης