Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνονται οι εργαζόμενοι από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Απομακρύνονται οι εργαζόμενοι από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
Την απομάκρυνση του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας διέταξαν οι Αρχές της Ιαπωνίας, εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων ακτινοβολίας, ενώ η κατάσταση κινείται εκτός ελέγχου.
Μόλις λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό της πόλης Φουκουσίμα, από όπου και έχουν «ξεπηδήσει» χαμηλά, μέχρι τώρα επίπεδα ακτινοβολίας στο Τόκιο, ο φόβος εξαπλώνεται και έχει σημάνει διεθνής συναγερμός για τις εξελίξεις.
Λίγο πριν την απομάκρυνσή τους, οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό, προσπαθούσαν να χτίσουν έναν δρόμο, έτσι ώστε τα πυροσβεστικά οχήματα να μπορούν να φτάσουν στον αντιδραστήρα 4. Οι φλόγες δεν ήταν ορατές στο κτίσμα που στεγάζει τον αντιδραστήρα, στις εικόνες, όμως, που μεταδίδει η τηλεόραση φαίνεται να αυξάνεται ο καπνός από την πυρκαγιά.
Ο πανικός έχει κατακλύσει και την οικονομία, αφού, μετά από το τριπλό πλήγμα, το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας έχει καταγράψει απώλειες συνολικής αξίας 620 δισ. δολαρίων, τις πρώτες δύο ημέρες της εβδομάδας. Σήμερα, όμως, ο δείκτης Nikkei έκλεισε σήμερα στο +5,7% και στις 9.094 μονάδες, καταγράφοντας μάλιστα και τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 10 Νοεμβρίου του 2008.
Νωρίτερα σήμερα, το bankingnews.gr, ανέφερε ότι, οι ξένοι επενδυτές είναι ακόμα διστακτικοί, καθώς, ενώ ο φόβος για μία εκτεταμένη πυρηνική κρίση έχει αρχίσει να εξαλείφεται, το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στη χώρα, καθώς και τα συνεχή ατυχήματα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, μπορεί να επαναφέρουν τις μνήμες της Τρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης