Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάβρος ο γερμανικός Τύπος έναντι του Erdogan – «Αποκαθηλώνεται μόνος του!»

tags :
Λάβρος ο γερμανικός Τύπος έναντι του Erdogan – «Αποκαθηλώνεται μόνος του!»
Αφορμή οι περιορισμοί στην ελευθερία του διαδικτύου
Αιχμηρές είναι οι αναφορές του γερμανικού Τύπου προς το πρόσωπο του Τούρκου Πρωθυπουργού, R.T. Erdogan.
Ειδικότερα, με αφορμή το νόμο περί λογοκρισίας στο διαδίκτυο, η Süddeutsche Zeitung σε σχόλιό της, επισημαίνει πως η Angela Merkel δικαιώνεται πως την εκτίμηση που έκανε λίγες εβδομάδες νωρίτερα, πως στην βλέπει την Τουρκία στην Ε.Ε.
«Ο Ερντογάν ζητά στήριξη στο δρόμο της χώρας του προς την ΕΕ, αλλά εμφανίζεται ταυτόχρονα και ως ο πιο ένθερμος εχθρός αυτής της προσέγγισης» αναφέρει το αιχμηρό σχόλιο.
«Οι επίσημες ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν να σέρνονται, θα προχωρήσουν όμως μόνο με μια νέα πολιτική. Για αυτό χρειάζονται και νέοι πολιτικοί», προσθέτει.
Στο ίδιο μήκος σχήματος και η Frankfurter Allgemeine, η οποία διατείνει πως «σήμερα προσβάλει δημόσια δημοσιογράφους που θέτουν δύσκολες ερωτήσεις και επιτρέπει τη λογοκρισία δυσάρεστων ειδήσεων. Χθες το κοινοβούλιο προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα και ενέκρινε νόμο για τον έλεγχο του διαδικτύου. Μόνο στην Κίνα βρίσκονται στη φυλακή περισσότεροι δημοσιογράφοι από ότι στην Τουρκία και μετά τις συγκρούσεις στο πάρκο Γκεζί απολύθηκαν δεκάδες δημοσιογράφοι. Όλα αυτά είναι δείγματα αδυναμίας. Ο Ερντογάν αποκαθηλώνεται μόνος του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης