Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για υποτίμηση του ευρώ πιέζει η Γαλλία - «Τροχοπέδη» για την ανάπτυξη το τρέχον επίπεδο, προειδοποιεί ο Montebourg (υπ. Βιομηχανίας)

tags :
Για υποτίμηση του ευρώ πιέζει η Γαλλία - «Τροχοπέδη» για την ανάπτυξη το τρέχον επίπεδο, προειδοποιεί ο Montebourg (υπ. Βιομηχανίας)
Δεν πρόκειται για την υποτίμησή του, αλλά για την επάνοδό του σε ένα λογικό και ανεκτό επίπεδο
Για υποτίμηση του ευρώ πιέζει η Γαλλία, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Βιομηχανίας, Arnaud Montebourg.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Les Echos, ο Γάλλος υπουργός υποστήριξε ότι η ισοτιμία πρέπει να υποχωρήσει, καθώς το τρέχον επίπεδό «εκμηδενίζει τις προσπάθειες» βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας οι οποίες καταβάλλονται στη χώρα.
«Ως υπουργός Βιομηχανίας, θεωρώ ότι το ευρώ είναι υπερτιμημένο και αυτό έχει καταστεί προβληματικό για όλες τις επιχειρήσεις μας. Ανάμεσα στο 2012 και στο 2013, η ισοτιμία του αυξήθηκε πάνω από 10% έναντι του δολαρίου και πάνω από 40% έναντι του γεν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Montebourg.
«Έχουμε την ζώνη όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη ύφεση παγκοσμίως και το νόμισμα που έχει ανατιμηθεί περισσότερο παγκοσμίως. Πρόκειται για μια αλλόκοτη κατάσταση», τόνισε ο Γάλλος αξιωματούχος.
«Πρέπει να αρχίσουμε (να δίνουμε) μια πολιτική μάχη για να πέσει το ευρώ. Το ευρώ θα όφειλε να βρίσκεται στην υπηρεσία της οικονομίας μας και της βιομηχανίας μας.
Δεν πρόκειται για την υποτίμησή του, αλλά για την επάνοδό του σε ένα λογικό και ανεκτό επίπεδο», εξήγησε ο Μοντεμπούρ.
Ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, εξήγησε ότι σημειωνόταν υποτίμησή του ευρώ κατά 10% έναντι του δολαρίου, αυτό θα επέτρεπε να αυξηθεί το επίπεδο της ανάπτυξής της γαλλικής οικονομίας στο 1,2%, θα δημιουργούσε 150.000 θέσεις απασχόλησης, θα βελτίωνε το εμπορικό ισοζύγιο και θα μείωνε το δημόσιο έλλειμμά κατά 12 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης