Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Γαλλίας προς πάσα κατεύθυνση – Φόρος Tobin και καταπολέμηση της ανεργίας τα «κλειδιά» για την ανακοπή του αντι-ευρωπαϊσμού

tags :
Μήνυμα Γαλλίας προς πάσα κατεύθυνση – Φόρος Tobin και καταπολέμηση της ανεργίας τα «κλειδιά» για την ανακοπή του αντι-ευρωπαϊσμού
Eνδιαφέρουσα συνέντευξη του Pierre Moscovici
Την καταπολέμηση του ευρωσκεπτικισμού, διαμέσου της βαθύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της επίλυσης των τρεχόντων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, υπερθεματίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Pierre Moscovici.
Ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, όπου οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις αναμένεται να αναδειχθούν νικήτριες, ο Γάλλος υπουργός υποστηρίζει πως η Ευρωζώνη χρήζει περαιτέρω ενοποίησης.
«Οι πολίτες χρειάζονται μία ισχυρότερη Ευρωζώνη» διαμηνύει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, «κλειδί» σύμφωνα με τον ίδιο, για την αντιμετώπιση των αντι-ευρωπαϊκών δυνάμεων συνιστά η καταπολέμηση της ανεργίας.
«Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα που να χτυπά στην ρίζα της, την ανεργία» υποστηρίζει.
«Η Γαλλία επιδιώκει έναν κοινοτικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα διασφαλίζει την απασχόληση και θα χρηματοδοτείται μέσω ενός υγιούς φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών» εξηγεί εν συνεχεία, υπεραμυνόμενος του φόρου «Tobin», ο οποίος προς στιγμήν έχει «παγώσει».
«Τα προβλήματα στη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης συνιστούν ακόμη μία πηγή τροφοδοσίας των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων» παρατηρεί καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης